Magazine Armoede en Schulden Nederland uit!

Magazine Armoede en Schulden Nederland uit!
Magazine Armoede en Schulden Nederland uit!

Het magazine Armoede en Schulden Nederland uit! bevat handvatten om de cirkel van armoede en schulden te doorbreken. Het magazine verschijnt maandag 17 oktober 2016 tijdens de internationale Dag van de Armoede in de Pauluskerk (Rotterdam).

Armoede en schulden in Nederland nemen snel toe. De bestaande aanpak heeft vooralsnog onvoldoende impact: het neemt de dieper liggende oorzaken niet weg. Deze opvatting wordt steeds breder gedeeld: de sector is inmiddels flink in beweging. Eropaf! en Movisie geven deze beweging in het magazine een gezicht. Met als doel een aanzet te geven voor een effectievere aanpak van armoede en schulden en de beweging die er al is te versnellen.

Download hier: Armoede en Schulden Nederland Uit!. Magazine boordevol interviews, vernieuwende praktijken, achtergronden en persoonlijke verhalen

Nieuwe inzichten

Het magazine Armoede en Schulden Nederland uit! bevat handvatten om de cirkel van armoede en schulden te doorbreken door te gaan doen wat werkt. Het magazine is rijk gevuld met interviews, vernieuwende praktijken, achtergronden en persoonlijke verhalen. Vooraanstaande deskundigen als Roeland van Geuns en Nadja Jungmann vertellen over hun nieuwe inzichten rondom systeemvereenvoudiging en mentoring (‘Blijven coachen tot alle geldstress weg is’). Journalist Rutger Bregman legt uit waarom het basisinkomen volgens hem dringend gewenst is (‘Armoedebestrijding is gewoon een goed businessplan’).

Innovatieve praktijken

Politici als Sadet Karabulut, Carola Schouten en Jan Hamming  geven aan wat hun verwachtingen zijn voor het nieuwe kabinet (‘De schuldenproblematiek in dit land aanpakken’). Ook leest u over een groot aantal innovatieve praktijken en ideeën over bijvoorbeeld nieuwe bewindvoering, de deeleconomie, Social Impact Bonds, ONSBank, sociale coöperaties, internetplatformen, diverse preventieprojecten. U vindt achtergrondverhalen over mensvriendelijke incasso, noodfondsen, de nieuwe economie en de rol van vrijwilligers. Het magazine bevat bovendien een reeks columns met oplossingen en persoonlijke verhalen over de heftige impact van armoede en schulden.

Transformatieagenda Armoede en Schulden

Eerder dit jaar stelden Eropaf! en Over Rood, met ondersteuning van Movisie, de ‘Transformatieagenda Armoede en Schulden’ op voor een slimmere, humanere en goedkopere aanpak van armoede en schulden. In deze agenda staan acht bouwstenen centraal. Meer info: Transformatieagenda voor andere aanpak van armoede en schulden

Nationaal Laboratorium Armoede en Schulden Nederland uit!

Het magazine ‘Armoede en Schulden Nederland uit!’ en de ‘Transformatieagenda Armoede en Schulden’ krijgen op 1 december een vervolg met het Nationaal Laboratorium Armoede en Schulden Nederland uit!. Movisie en Eropaf! nodigen u uit om ideeën uit te wisselen, te bespreken en beproeven!

Download hier: Armoede en Schulden Nederland Uit!. Magazine boordevol interviews, vernieuwende praktijken, achtergronden en persoonlijke verhalen

Armoedemagazine_def

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *