Magazine ‘Made in Noord’ geeft overzicht buurtkunstprojecten in de Vogelbuurt-IJplein

130704_Made_in_NoordHet eenmalige magazine ‘Made in Noord’ geeft een overzicht van vijf buurtkunstprojecten die vanaf 2010 in de Vogelbuurt-IJplein plaatsvonden. Wethouder Coby van Berkum van stadsdeel Noord en Elke Heidrich, directeur Wonen van Eigen Haard, ontvingen op 1 juli het eerste exemplaar.

Uitgevoerd door buurtbewoners

De projecten in het magazine lopen uiteen van handwerk in kleine groepen tot lessen beeldende vorming op de IJpleinschool en levensgrote kunstwerken aan de Meeuwenlaan. De projecten hebben twee dingen gemeen: het idee komt van bewoners uit de Vogelbuurt-IJplein of de directe omgeving en is uitgevoerd door buurtbewoners.’ Made in Noord’ laat zien hoe belangrijk de projecten voor de ontwikkeling van de wijk zijn.

Wethouder Van Berkum: ‘Kunst verbindt. En die verbindingen zijn ongekend waardevol’

Martin Zuithof - Made in Noord-7625‘Ook de buurt knapt er van op’

Heidrich: ‘Eigen Haard vindt het belangrijk dat bewoners fijn wonen, in een prettige omgeving. Kunst brengt mensen in beweging. Deelnemers gaan nieuwe relaties aan, worden geprikkeld buiten hun comfortzone stappen en zo komen er nieuwe verbindingen binnen de wijk tot stand. Naast het sociale effect zien we dat de buurt ook fysiek opknapt. Bijvoorbeeld de vogelbordjes en de kunstdoeken aan de Meeuwenlaan.’

‘Made in Noord’ is een initiatief van stadsdeel Amsterdam-Noord en Eigen Haard. Het magazine wordt in de hele wijk huis aan huis verspreid.De projecten in het magazine lopen uiteen van handwerk in kleine groepen tot lessen beeldende vorming op de IJpleinschool en levensgrote kunstwerken aan de Meeuwenlaan. De projecten hebben twee dingen gemeen: het idee komt van bewoners uit de Vogelbuurt-IJplein of de directe omgeving en is uitgevoerd door buurtbewoners.

cult-01-made01Colofon

‘Made in Noord’ is een eenmalige uitgave van stadsdeel Amsterdam-Noord en woningstichting Eigen Haard. Zomer 2013.
Tekst en redactie: Martin Zuithof (www.martinzuithof.nl)
Ontwerp: Hollands Diep / Laura Kalter (www.hollandsdiepontwerp.nl)
Coördinatie: Esther Blok (gebiedsmanager Vogelbuurt/IJplein Amsterdam-Noord), Annette Oude Vrielink (zelfstandig adviseur stedelijke ontwikkeling)
Download hier: Made in Noord juli 2013

Made in Noord juli 2013

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *